To nejlepší z Londýna + RODIŠTĚ SHAKESPEARA + PŘEDSTAVENÍ V DIVADLE GLOBE (letec


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Londýn? Shakespeare? Obojí… Zamíříte k Buckinghamu i k opatství Westminster. Dopřejete si město na Temži z paluby lodi a možná zahlédnete i střídání stráží na kolbišti Horse Guards. Vydáte se do Stratfordu, dramatikova rodiště. Navštívíte jeho dům a místo, kde byl pochován. Čeká vás i představení v divadle Globe. Nové zážitky volají – poznejte Londýn a Shakespearovskou Anglii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

The Shard

Dospělý 1210.00 Kč

Shakespeare's Globe Theatre

Dospělý 1010.00 Kč
Dítě 750.00 Kč

Rodný dům Williama Shakespeara

Dospělý 720.00 Kč
Dítě 350.00 Kč
Student 670.00 Kč
Senior 565.00 Kč

Představení v divadle The Globe

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Londýna se ubytujeme. Pokud nám čas dovolí, vydáme se na první procházku městem. Projdeme se po Trafalgar Square, Piccadilly Circus a zamíříme i do Čínské čtvrti. Odlet do Londýna dle letového řádu. Po příletu se objednaným transferem přesuneme do hotelu, kde se ubytujeme. V případě příznivého letového řádu nás čeká první procházka městem. Městskou hromadnou dopravou se vydáme do centra Londýna a vystoupíme u náměstí Trafalgar Square, jehož dominantou je 56 metrů vysoký Nelsonův sloup se sochami lvů . Z Trafalgarského náměstí se nám také naskytne pohled na slavnou Clock Tower v dáli. Poté budeme pokračovat k neméně rušnému náměstí Piccadilly Circus, které je plné světelných reklam . Odtud to již máme, co by kamenem dohodil, do Čínské čtvrti, která nás zaujme svou barevnou výzdobou a lákavými vůněmi. Večer se společně nebo individuálně vrátíme do hotelu.
2. den: Celý den strávíme ve Stratfordu nad Avonou, Shakespearově rodišti. Navštívíme věrnou kopii jeho rodného domu. Zhlédneme dramatikovu sochu a prozkoumáme i další místa s ním spojená. Ráno po snídani se objednaným transferem vydáme na celodenní výlet do města Stratford nad Avonou, kde se narodil dramatik a básník William Shakespeare . Největší atrakcí jsou domy, které William Shakespeare sám obýval. Jeho  rodný dům  bohužel shořel v 17. století, ale je možné si prohlédnout jeho věrnou kopii . V domě je možné se projít pokoji, kde Shakespeare žil a vyrůstal. Najdeme zde spoustu exponátů jako dobový nábytek nebo osobní předměty . Nedaleko odtud si můžeme prohlédnout také sochu Williama Shakespeara . U břehu řeky Avony najdeme kostel Trinity Church , kde byl Shakespeare i s celou svou rodinou pochován. Cestou mineme New Place , což byl Shakespearův poslední dům . Dům se bohužel nedochoval, ale na jeho místě byla vybudována krásná zahrada . Poblíž se také nachází dům Hall's Croft , který vlastnila Shakespearova dcera Susanna se svým manželem. Uvidíme i divadlo  Royal Shakespeare Theatre , na jehož pódiu se hrají jak slavné Shakespearovy hry, tak hry novodobých dramatiků. Stratford nad Avonou byl v roce 2009 zvolen nejkrásnějším městem světa a odpoledne si tedy ještě vychutnáme místní atmosféru a projdeme se jeho kouzelnými uličkami . Ve večerních hodinách návrat do Londýna. 
3. den: Dnes poznáme ikonické památky Londýna v části Westminster. Projdeme se parkem St. James's, prohlédneme si Buckinghamský palác i známé opatství a na závěr si užijeme plavbu po Temži. Ráno po snídani se vydáme do ruchu velkoměsta a naši prohlídku začneme u Buckingham Palace, který je oficiální rezidencí královské rodiny. Naše procházka bude pokračovat parkem St. James's Park, který je nejstarším z londýnských parků. Najdeme zde také  St. James's Palace , jeden ze čtyř královských paláců, ve kterých působili angličtí panovníci. Z mostu přes jezírko se nám naskytne ještě jednou nádherný pohled na Buckingham Palace a zahlédneme také London Eye. Cesta nás dovede až k známému opatství Westminster Abbey, tradičnímu místu britských korunovací. Nedaleko se nám naskytne pohled také na slavnou  Clock Tower , jejíž součástí je Big Ben. Pokračovat budeme na třídu  Whitehall , která je známá budovami státních institucí. Nevynecháme ani Downing Street, kde se nachází oficiální sídlo premiéra. Dále nás čeká přehlídkové prostranství Horse Guards, kde se koná ceremonie střídání stráží na koních. Večer se pak vydáme na příjemnou plavbu lodí po Temži, odkud si užijeme Londýn zase z jiné perspektivy. Poté se společně nebo individuálně vrátíme do hotelu.
4. den: Čekají nás londýnské zajímavosti na břehu Temže. Uvidíme Tower of London i Tower Bridge. Rozhlédneme se na Londýn ze Shardu a zájemci navštíví Shakespearovo divadlo Globe. Naši prohlídku odstartujeme u pevnosti Tower of London, která ukrývá anglické korunovační klenoty, a hned vedle se nám naskytne pohled na zvedací most Tower Bridge. Kontrastem k těmto úžasným historickým stavbám jsou moderní londýnské mrakodrapy . My se na jeden z nich vydáme a vyhlídku na Londýn si užijeme z mrakodrapu The Shard. Ještě plni dojmů budeme pokračovat ke katedrále Southwark Cathedral, která je spjatá s Williamem Shakespearem . Uvnitř můžeme vidět jeho památník a pamětní okno,  jeho bratr Edmund je tu dokonce pohřben . Dalším místem spojeným s jeho životem je divadlo The Globe, kde Shakespeare působil během svého času v Londýně. Divadlo je pouhou replikou toho, které zde stávalo v 16. a 17. století a bohužel vyhořelo, ale přesto je návštěva objektu velmi zajímavá. Zájemci mohou absolvovat prohlídku divadla, nebo si dokonce užít některé ze Shakespearových představení . Přes Millennium Bridge se pak ještě vydáme ke katedrále sv. Pavla, která bude poslední zastávkou naší prohlídky. Večer se společně nebo individuálně vrátíme do hotelu.
5. den: Dle letového řádu případný program v Londýně nebo přesun na letiště a odlet do Prahy. V případě příznivého letového řádu  bude možná po dohodě s průvodcem na místě další prohlídka Londýna. Poté následuje přesun na letiště a odlet zpět do Prahy .

03.09. - 07.09.25 středa - neděle
snídaně letecky
27 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Londýn – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování ve 3* hotelu v Londýně
  • 4x snídaně
  • celodenní výlet do Stratfordu nad Avonou
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 200 GBP včetně vstupného a dopravy na místě (na platební kartě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 000 Kč