Avignon - Kouzlo podzimní Provence


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v odpoledních hodinách (Česká Třebová kolem 14. hodiny) směrem Rozvadov, Mannheim, Štrasburk, Dijon a Lyon.
2. den: : Dopoledne se krátce zastavíme v srdci vinařské oblasti Côtes du Rhône v historickém městě Orange , kde si prohlédneme římský kamenný oblouk z doby císaře Augusta, antické divadlo a neopomeneme ani katedrálu Panny Marie Nazaretské. Poté se přesuneme do Avignonu . Prohlídku začneme na mostě svatého Benézétha, který je symbolem města. Následuje návštěva slavného Papežského paláce a odpoledne věnujeme individuálnímu poznávání nádherných zákoutí tohoto starobylého města na levém břehu řeky Rhôny. K večeru pěšky přejdeme na ubytování.
3. den: : Dopoledne věnujeme poznávání antické historie Arles. Nakoukneme do nekropole, navštívíme arénu, pozůstatky římských lázní, ale nenecháme si ujít ani klášter u katedrály svatého Trophima či proslulý žlutý dům spojený s Vincentem van Goghem. Po poledni vyrazíme do malebné kamenné vesničky Les Baux-de-Provence a nedaleko ní se v bývalém lomu podíváme na ohromující audiovizuální show. Odtud přejedeme k sanatoriu Saint-Paul de Mausole , kde se léčil Vincent van Gogh, a nakonec se vydáme na ochutnávku proslulých vín do Châteauneuf-du-Pape či jeho okolí. Večer návrat na ubytování v Avignonu.
4. den: : Tento den zasvětíme poznávání typických lokálních produktů. Na proslulém trhu v Aix-en-Provence uvidíme nepřebernou škálu tapenád, oliv, saucisson, ale i šťavnaté ovoce, lákavou zeleninu či záplavu různobarevných květin. Koupit se tu dá i velmi kvalitní levandulový olej. Projdeme se po elegantní bulváru Cour Mirabeau, obdivovat budeme nespočet různorodých kašen a za návštěvu stojí i katedrála Božského Spasitele. Odtud budeme pokračovat do výrobny typických místních cukrovinek calissons, kde se dozvíme vše o této dobrotě, vyráběné z mandlí a kandovaného melounu. Odpoledne se přesuneme do půvabného městečka Salon-de-Provence , které se proslavilo jako rodiště věštce Nostradama. Tady se také seznámíme s procesem výroby mýdel, která jsou neodmyslitelně spojená s touto oblastí. Večer návrat na ubytování v Avignonu.
5. den: : Po snídani vyrazíme k zázraku římského stavitelství, mostu Pont du Gard , který byl součástí 48 km dlouhého akvaduktu. Odtud budeme pokračovat do historického města Aigues-Mortes , obehnaného masivními středověkými hradbami. Dominantou města, z nějž vypluly hned dvě křižácké výpravy, je věž Tour de Constance z roku 1240. Unikátní krajinou přírodního parku Camarque v deltě řeky Rhôny, kde se pasou bílí koně a černí býci, projedeme až k ornitologickému parku, kde můžeme ve volné krajině pozorovat plameňáky. Den zakončíme ve vesničce Saintes-Maries-de-la Mer, spojené s legendou o třech Mariích a jejich služebné, která se stala patronkou Romů. V místním kostele si prohlédneme sošku černé Sáry, zájemci se pokochají úchvatným výhledem ze střechy kostela a pak už můžeme strávit čas u moře, či ochutnávkou místního speciality: dušeného masa z černých býků.
6. den: : Velmi brzy ráno vyrazíme směrem na východ. Kdo bude chtít, může dopoledne vystoupit s průvodcem v městečku Grasse , kde se podíváme do historické továrny proslulé parfumerie Fragonard. Do Cannes se pak přesuneme vlakem. Luxusní letovisko je neodmyslitelně spojeno s filmovým festivalem. Připomíná jej tu Festivalový palác, kolem nějž se táhne proslulý pás s otisky dlaní hereckých hvězd. Uvidíme přístav s nádhernými jachtami, užijeme si výhled z kopce Mont-Chevalier a zájemci mohou vyrazit lodí na některý z Lérinských ostrovů. Ve večerních hodinách se rozloučíme s Cannes a vyrazíme přes Itálii, Rakousko a Německo do ČR.
7. den: : Návrat do ČR po poledni (Praha kolem 14. hod., další dle trasy).

22.09. - 28.09.25 pondělí - neděle
vlastní autokarem
Sleva 5% 12 590 Kč 11 990 Kč
cena za 7 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného; 4 x ubytování ve dvou až třílůžkovém pokoji s příslušenstvím v hotelu Ibis Budget Avion Centre; 4 x francouzské snídaně (jednoduchá, sladká); služby průvodce; pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Standard 6–10 dnů (dospělí 440 Kč, děti do 17 let 220 Kč, senioři 70+ 880 Kč); pojištění storna PLUS zájezdu 5 % z ceny zájezdu k pojištění LV, 7 % bez pojištění LV; pobytové taxy (asi 1,5 €/os./noc, nutno platit na místě); vstupné cca 120 - 150 €