Japonsko Expo Vip


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy se společností Emirates. Odbavení 2,5 h před odletem.
2. den: PŘÍLET DO TOKIA: Přílet do Tokia v odpoledních hodinách, transfer do hotelu. Nocleh v Tokiu.
3. den: TOKIO: Snídaně. Celodenní prohlídka hlavního města Tokia. Tokio se rozprostírá v délce 130 km podél celého zálivu, má kolem 28 milionů obyvatel a představuje největší městský konglomerát na světě. Navštívíte svatyni Meidži Džingu, okolí císařského paláce, areál Asakusa s chrámem bohyně Hase Kanon a tokijskou věž. Oběd. Prohlídku města zakončíte v moderním obchodním centru na Ginze. Nocleh v Tokiu.
4. den: NIKKÓ: Snídaně. Celodenní výlet do národního parku Nikkó, který je znám svými svatyněmi, chrámy a nádhernou přírodou. Během dne navštívíte svatyni Tóšógú věnovanou slavnému šógunskému vojevůdci. Oběd. Odpoledne se „cik-cak“ cestou vydáte k jezeru Čúzendžiko a prohlédnete si 97 metrů vysoký vodopád Kegon. Návrat do Tokia. Nocleh.
5. den: TOKIO – HAKONE – HORA FUDŽI – KJÓTÓ: Snídaně. Odjezd do Hakone, výlet lanovkou na Mount Komagatake s výhledem na posvátnou horu Fudži. Projížďka výletní lodí po horském jezeře Aši. V pozdním odpoledni odjezd šinkansenem do Kjóta. Nocleh.
6. den: NARA – ÓSAKA: Snídaně. Odjezd do města Nary. Návštěva parku s posvátnými jeleny s rozlohou 526 hektarů. Obdivu hodná je svatyně Kasuga a chrám Tódaidži s největší sochou Buddhy pocházející z 8. století. V odpoledních hodinách odjezd do Ósaky (návštěva ósackého hradu a plovoucí zahradní observatoře). Večer návrat do Kjóta, nocleh.
7. den: HRAD HIKONE – KJÓTO: Snídaně. Odjezd do města Hikone. Prohlídka místního hradu postaveného v období Edo počátkem 17. století. Dnes se jedná o pozůstatky jednoho z nejstarších původních hradů v Japonsku. Po prohlídce hradu navštívíte japonskou zahradu Genkyu-en. Cesta pokračuje do Kjóta, kde se nevšedním zážitkem se stává návštěva hradu Nidžo, jenž byl postaven ve druhé polovině 14.století jako součást rezidence šóguna. Nocleh v Kjótu.
8. den: HIROŠIMA: Snídaně. Celodenní výlet šikansenem do Hirošimy. Město proslulo historicky prvním užitím atomové bomby s názvem Little Boy dne 6. srpna 1945. Návštěva ostrova Miyajima. Jedná se o posvátné místo, kde podle legendy dodnes žijí bohyně moří a bouří. Jim je zasvěcen unikátní červený chrám a stejně tak barevná brána Icukušima-džindža torii. Po obědě prohlídka Památníku míru s muzeem. Návrat šikansenem zpět do Kjóta. Nocleh.
9. den: ÓSAKA – EXPO: Celodenní prohlídka všeobecné světové výstavy EXPO 2025 – Ósaka.
10. den: KJÓTÓ : Snídaně. Celodenní prohlídka města Kjóta, které bylo hlavním městem v letech 794 až 1868 a patří mezi nejkrásnější japonská města. Prohlídka Zlatého pavilonu Kinkakudži, ležícího v typické japonské zahradě a svatyně Kijomizu-dera, odkud se rozprostírá výhled na Kjótó. Odpoledne přejezd do Fušimi, kde navštívíte sake muzeum a svatyni Fušimi Inari Tajša. Nocleh v Kjótu.
11. den: KJÓTÓ – PRAHA: Snídaně. Dopoledne volný program. Odjezd na letiště Kansai. Odlet do Prahy.
12. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

26.05. - 06.06.25 pondělí - pátek
snídaně letecky (Praha)
194 450 Kč
cena za 12 dní (9 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Tokio a Osaka – Praha s leteckou společností Emirates s přestupem v Dubaji
  • letištní taxy
  • šikansen Mishima - Kjótó
  • 9x nocleh se snídaní v hotelech 5
  • 6x oběd, 1x večeři
  • privátní program včetně vstupů a transfery
  • českého průvodce ESO travel a místního průvodce
  • luxusní přepravu

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh do zahraničí
  • příplatek business class se společností Emirates 114.350,- Kč
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 48.300,- Kč