To nejlepší z ostrova La Gomera + TURISTIKA + SPECIALITY KANÁRSKÉ GASTRONOMIE (l


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Malebná údolí, hluboké kaňony, vavřínové lesy… a scenérie, které vám vezmou dech. Zdoláte nejvyšší horu a na kole i pohoří Garajonay. Projdete se vesničkou Agula i třetihorním pralesem. Prozkoumáte San Sebastian a léčivé účinky aloe vera. Ochutnáte výtečnou kuchyni a poznáte místní tradice. Dopřejte si aktivní dovolenou a objevte skryté perly kanárského ostrova La Gomera!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 56 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg, max. délka jedné strany do 150 cm, součet tří stran do 250 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na Tenerife a následná plavba trajektem na ostrov La Gomera, kde se ubytujeme v údolí Valle Gran Rey. Dle letového řádu odlet z Prahy. Po příletu na Tenerife nás čeká krátký 15minutový transfer do přístavu Los Cristianos. Odtud se ve večerních hodinách vydáme trajektem na ostrov La Gomera. Po přibližně hodinové plavbě dorazíme na ostrov a zamíříme do malebného Valle Gran Rey , kde se ubytujeme. 
2. den: Na úvod nás čeká dokonalá kombinace odpočinku a objevování místní kultury. Odpočineme si na plážích, poznáme tradiční dovednosti místních a ochutnáme ostrovní speciality. Dopoledne věnujeme odpočinku a poznávání okolí našeho ubytování. K dispozici budeme mít tři krásné pláže , kde můžeme relaxovat, a místní hospůdky  přímo vybízí k ochutnání tradičních specialit . Nechte se zlákat třeba almogrote – pikantní pomazánkou z místního sýra, nebo vyzkoušejte čerstvé mořské plody přímo z Atlantiku. Odpoledne nás čeká unikátní prezentace tradičních dovedností – silbo, starobylého pískacího jazyka , a salto do pastor  – dovednosti původních obyvatel v překonávání skalnatého terénu . Poté se procházkou vrátíme zpět na ubytování.
3. den: Vypravíme se za dobrodružstvím do samotného srdce ostrova La Gomera. Náš cíl bude horská vesnička Alajeró. Při treku si užijeme nádherné přírodní scenérie a výhledy na kaňony. Vydáme se na nádhernou pěší túru z Arguayoda do Alajeró , tradiční vesničky vysoko v horách. Čeká nás malebná trasa plná kaňonů a překrásných výhledů . Tento trek patří k těm náročnějším na ostrově, velkou část cesty strávíme výstupem do kopce a na slunci. Čas: 4 hodiny / délka: 8 km Po příchodu do Alajeró si dopřejeme zasloužený oběd v místní restauraci  a poté se přesuneme k osvěžujícímu koupání na pláži Playa de Santiago . V případě nepřízně počasí na koupání se vrátíme na hotel.
4. den: Dnes prozkoumáme divokou kanárskou přírodu národního parku Garajonay, tentokrát ze sedla kola. Cestou navštívíme keramickou dílnu a na oběd se zastavíme u vyhlášené kuchařky ostrova. Dnes vyrazíme na cyklovýlet (bez elektrokol) po nejvyšším pohoří ostrova Garajonay . Trasa měří cca 38 kilometrů, přičemž prvních 15 kilometrů je kombinací stoupání a klesání, následně nás čeká dlouhý sjezd až k oceánu. Pojedeme částečně lesními cestami a užijeme si mnoho krásných výhledů na kanárskou přírodu , včetně borovic, vřesovců stromovitých a vavřínů. Během cesty navštívíme tradiční keramickou dílnu v El Cercado . Keramika se zde vyrábí z hlíny mísené s vulkanickým pískem . Řemeslo má na ostrově dlouhou tradici, která se předává z generace na generaci. Po exkurzi do rukodělného světa se zastavíme na oběd , kde nás uvítá nejvyhlášenější kuchařka ostrova . 
5. den: Ponoříme se do místní kultury. Objevíme půvab vesnice Agulo, která je považována za nejkrásnější na ostrově. Na závěr dne se seznámíme s léčivými účinky aloe vera na zdejší plantáži.  Ráno se přes hory přesuneme k infocentru Abrante , kde zhlédneme  film o tradicích ostrova . Poté pojedeme na vyhlídku nad půvabnou vesnicí Agulo , kde si přes prosklenou plošinu vyhlídky Mirador de Abrante vychutnáme úchvatné scenérie ostrova. Sjedeme až dolů do vesnice, které se mezi místními přezdívá „zelený balkon“ a je považována za nejkrásnější na ostrově. Poobědváme v restauraci, a pokud nám počasí dovolí, vykoupeme se v oceánu. Na závěr dne navštívíme plantáž Aloe Vera , dozvíme se něco o tradičním zpracování a seznámíme se léčivými účinky této rostliny.
6. den: Přes Guarimiarskou soutěsku sestoupíme až do nitra ostrova, do vesničky El Rumbazo. Půjdeme podél hlubokých kaňonů a budeme obdivovat impozantní skalní útvary. Nejprve se vydáme do jižní části ostrova k Ermita de El Paso . Odtud přes vesničku Imada , plnou mandloní, zahájíme trek po úbočí Guarimiarské soutěsky . Trasa povede vyprahlou krajinou podél hlubokých kaňonů lemovaných barevnými skalami .  Čas: 3,5 hodiny / délka: 6,5 km / převýšení: 370 m výstup, 1 100 m sestup Cíl naší cesty je  El Rumbazo , malebná vesnička ukrytá mezi skalami. Zde si dáme zasloužený odpočinek s výhledem. Legenda vypráví, že právě v této oblasti žili kdysi piráti a ukryli zde své poklady. Odpoledne se přesuneme do městečka Playa de Santiago , kde si můžeme užít koupání v oceánu a ochladit se po náročné túře. Ochutnáme speciality místní kuchyně , třeba čerstvé ryby grilované na uhlí .
7. den: Připraveni zdolat střechu ostrova? Vystoupáme na nejvyšší horu Alto de Garajonay. Cesta dolů nás zavede do starobylého pralesa. V El Cedro ochutnáme tradiční řeřichovou polévku. Ráno se vypravíme pokořit horu Alto de Garajonay (1 487 metrů n. m.) , odkud se za jasného počasí naskýtá nádherný výhled na celý ostrov a okolní Kanárské ostrovy , včetně Tenerife s majestátní Teide . Výstup na vrchol trvá přibližně hodinu. Dále nás čeká sestup z El Contadero do kouzelného El Cedro, o kterém místní trvdí, že kdo ho nenavštívil, jakoby na Gomeře nebyl. Tato oblast je považována za jeden z nejlépe zachovaných třetihorních pralesů na světě . Mezi obřími kapradinami, vzácnými stromy a mechem pokrytými kameny se budeme cítit jako v pohádce.  V El Cedro si odpočineme a dáme si  tradiční kanárskou polévku potaje de berros .   Hlavní ingrediencí je řeřicha , podle které je polévka pojmenována, spoustu zeleniny a luštěnin . Místní si ji díky své hustotě a vydatnosti často dávají jako hlavní jídlo. Čas: 3 hodiny / délka: 8 km / převýšení: 100 m výstup, 660 m sestup
8. den: Vyrazíme do kouzelného vavřínového lesa, kde se projdeme mezi vysokými vavříny a budeme pozorovat mnoho druhů ptactva. Poté si dopřejeme tradiční kanárskou hostinu v typickém guachinche. Ráno se vydáme na příjemnou procházku do mlhou zahaleného vavřínového lesa u Raso de la Bruma , který je považován za jeden z nejlépe zachovaných lesů tohoto typu na světě. Díky vysoké vlhkosti a teplotě zde přežily druhy rostlin, které se na jiných místech již nevyskytují. Budeme se procházet mezi vysokými vavříny, kapradinami a budeme mít možnost pozorovat mnoho druhů ptáků . Poté se přesuneme do typického guachinche, rodinné neformální restaurace , kde se podávají domácí pokrmy z lokálních surovin . Dopřejeme si vydatnou kanárskou hostinu z místních specialit. Ochutnáme například brambory vařené v mořské vodě s omáčkou mojo či pokrmy z kozího masa .
9. den: Dnešek bude plný kontrastů… Nejprve se vypravíme do národního parku Garajonay a pak se budeme toulat uličkami s barevnými domky a nasávat atmosféru města San Sebastian. Dnešní trek započneme na výhlídce Mirador de Tajaqué , odkud zahájíme trek do La Laja. Tato trasa nás opět zavede do národního parku Garajonay , který je zapsán na seznamu UNESCO. Projdeme se po starých lesních cestách, překročíme horské potoky a budeme obdivovat impozantní skalní útvary. Čas: 3 hodiny / délka: 6,5 km / převýšení: 850 m sestup Odpoledne se přesuneme do hlavního města San Sebastian . Prohlédneme si historické centrum, projdeme se úzkými uličkami s barevnými domečky a odpočineme v jedné z mnoha kaváren s výhledem na moře.
10. den: Závěrečný trek nás provede působivou oblastí La Gomery. Budeme procházet borovicovými lesy až na stolovou horu La Fortaleza. Ve vesnici Chipude pak nahlédneme do života ostrovanů. Poslední společný den zahájíme návštěvou kapličky Ermita de San Francesco d'Assisi . Odtud budeme pěšky pokračovat krajinou luk a borovicových lesů a pokocháme se dalšími velkolepými výhledy.  Součástí trasy je výstup na stolovou horu La Fortaleza . Hora je považována za jedno z posvátných míst původních obyvatel Kanárských ostrovů , Guanchů, kteří zde prováděli své rituály. Na závěr nás čeká sestup do vesnice Chipude , důležité dopravní křižovatky uprostřed ostrova, kde se občerstvíme a nasajeme autentickou atmosféru života ostrovanů. Čas: 3,5 hodiny / délka: 7,5 km / převýšení: 600 m výstup, 800 m sestup
11. den: Přesun na Tenerife a odlet zpět do Prahy. Dopoledne se vydáme trajektem zpět na Tenerife. Poté bude následovat přesun transferem na letiště a dle letového řádu odlet do Prahy .

březen 2025

21.03. - 31.03.25 pátek - pondělí
snídaně letecky
53 990 Kč
cena za 11 dní

duben 2025

02.04. - 12.04.25 středa - sobota
snídaně letecky
53 990 Kč
cena za 11 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Tenerife – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • trajekt Tenerife – La Gomera – Tenerife
  • 10x ubytování
  • 10x snídaně ve 3* hotelu
  • doprava dle programu
  • zapůjčení kol na cyklovýlet
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 400 EUR (včetně stravování, vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 000 Kč