KRAMPUSLAUF ve Schladmingu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Krampus je starobylé Alpské strašidlo, které se objevuje především okolo Adventu. Především v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Jedná se o starověkou tradici, která vznikla v rakouských Alpách, odkud se postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních států. Postava Krampuse se objevuje 5. prosince, obvykle v doprovodu sv. Mikuláše, který odměňuje děti dárky, zatímco Krampus má za úkol potrestat zlobivé děti. Krampus zlobivé děti sní a kolem 22. prosince se přemění v normální lidskou bytost a nic si nepamatují. Svátek Krampusů je 5. prosince, ale po horských vesničkách a městech chodí většinou od listopadu až do ledna. Kostýmy se dědí z generace na generaci, nebo se vyrábí na zakázku za velké peníze. Cena dobrého kostýmu běžně přesahuje částku 100 000 Kč. Proti českým čertům jsou rakouští Krampusové neskutečně strašidelní a jejich masky jsou propracovány do nejmenšího detailu.

Program: 1. den - v časných ranních hodinách odjezd z Prahy. Příjezd do Schladmingu (jedno z nejvýznamnějších lyžařských středisek oblasti Salzbursko) v dopoledních hodinách. Po příjezdu se můžete vydat na individuální prohlídku adventního městečka. Navštivte adventní trh v Schladmingu, kde můžete ochutnat mnoho salzburských specialit. Posilnění se vám bude na čertovský rej hodit. Trh je také znám výrobky z jedlového dřeva, medu, vosku a masových specialit oblasti.

V odpoledních hodinách od 16. hodin bude umožněn vstup na trasu průvodu. Věříme, že si každý z vás individuálně vybere to nejlepší místo, odkud bude sledovat průvod více než 100 Krampusů za doprovodu alegorických vozů, světel a hudby. Je to podívaná, kterou mimo pár vybraných míst v Rakousku, jinde nezažijete.

Po skončení průvodu okolo 23. hodiny se vydáme zpět do Prahy. Příjezd do Prahy plánujeme v ranních hodinách následující den.

Stravování: vlastní

Bez stravování

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: NÁSTUPNÍ MÍSTA

Trasa A Praha - Benešov - Tábor - Čecké Budějovice - Schladming
PRAHA - 05:00 Autobusové nádraží Florenc
BENEŠOV - 05:45 Hotel Benica , ulice Ke stadionu
TÁBOR - 06:30 Čerpací stanice Soběslavská
ČESKÉ BUDĚJOVICE - 07:30 Parkoviště u Husovy třídy, naproti Výstavišti

Trasa B Praha - Humpolec - Jihlava - Velké Meziříčí - Brno - Mikulov - Schladming
PRAHA – 3:15 Autobusové nádraží Florenc
HUMPOLEC - 4:45 Čeropací stanice Orlen, Vystrkov
JIHLAVA – 5:15 Čerpací stanice OMV (111. km dálnice D1 směrem Brno)
VELKÉ MEZIŘÍČÍ – 5:45 Čerpací stanice MOL, Karlov
BRNO – 6:15 Zastávka MHD Bidláky za Hornbachem, ul. Bidláky
MIKULOV – 7:30 Čerpací stanice Shell u hotelu, u hotelu Marcinčák

Trasa C Karlovy Vary - Plzeň - České Budějovice - Schladming
KARLOVY VARY 03:45 Autobusové nádraží, zastávka 20, 21 PLZEŇ 5:00 ČESKÉ BUDĚJOVICE 07:30 Parkoviště u Husovy třídy, naproti Výstavišti

Cestovní kancelář si vyhrazuje právo na změny časů odjezdů v závislosti na naplnění kapacit daných autobusů. Přesný čas odjezdu bude určen v pokynech na cestu . Výše uvedené časy příjezdu na jednotlivé zastávky/nástupní místa jsou orientační , můžou se změnit v návaznosti na dopravní situaci a času odjezdu z destinace, a proto není možné je garantovat.
Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení minimálně 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.


23.11.24 so sobota - sobota
vlastní autokarem
Sleva 13% 1 590 Kč 1 390 Kč
cena za 1 den

Cena zahrnuje

  • ? 1 místo v autobuse
  • ? 1 zavazadlo, 1 palubní tašku
  • ? Pojištění cestujících, léčebných výloh a zavazadel na 100 mil. Kč během přepravy
  • ? Technický průvodce na palubě autobusu

Cena nezahrnuje

  • ? Vstupné na průvod Krampusů - 10 € / dospělí
  • ? Vstupné na průvod Krampusů - 5 € / děti do 12 let
  • ? Systém pohybu po trase průvodu je jednosměrný. Pokud areál průvodu opustíte, musíte se znovu postavit do fronty na vstupenku a uhradit ji znovu
  • ? Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19 - 49 Kč / den