Botswana - Delta Okavanga - Africké království divočiny


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Delta Okavanga patří nesporně k vrcholům afrického safari. Vydejte se s námi do tohoto přírodního divu planety, kde na Vás čeká zcela nedotčená příroda plná divokých zvířat včetně slonů, hrochů, kočkovitých šelem a mnoha dalšího. O prvotřídní zážitky se postará detailně propracovaný itinerář, který nás zavede do všech oblastí tohoto slavného přírodního divu světa. Oproti drtivé většině ostatních turistů prozkoumáme deltu Okavanga ze všech stran, neboť zde strávíme celý zájezd. Objevíme tedy i místa s minimálním počtem turistů a vkročíme tak do skutečně panenské přírody!

Poznámka: Cesta do/z destinace je zpravidla s přestupem v JAR. Pro přestup v JAR musí cestující splňovat podmínky vstupu do JAR. Zatímco občané ČR mohou do JAR cestovat bez omezení, vstup a přestup v JAR je pro občany SR podmíněn vízem.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem do Botswany (zpravidla s přestupem v Evropě a v JAR).
2. den: přílet do botswanského MAUNU. Transfer na ubytování (cca 3,5h jízdy) do tradiční safari lodge v oblasti KHWAI, na hranici MOREMI GAME RESERVE, jediné oficiální rezervace uvnitř DELTY OKAVANGA. Zde strávíme 3 noci na stejném místě. Díky tomu si ušetříme nejen neustálé stěhování a zbytečné přejezdy, ale budeme mít dobrou výchozí pozici pro objevování první části OKAVANGA. Seznámení se s itinerářem zájezdu, relaxace, večeře (v ceně zájezdu je na tom to místě zajištěna plná penze).
3. - 4. den: oba dny máme vyčleněné na prvotřídní africké safari plného nezapomenutelných zážitků. Oba dny budeme se svítáním vyrážet na ranní a dopolední safari. Po obědě, který je zajištěn v našem ubytování, bude prostor pro odpočinek či kulturní aktivity (návštěva tradiční vesnice apod.), po kterých bude následovat večerní safari. Součástí programu bude i další nevšední zážitek, o který se postarají KANOE MOKORO. Na těchto malých dřevěných loďkách nás čeká ničím nerušené safari mezi divokou zvěří. Dle aktuálních podmínek může být do programu zařazeno i noční safari. Díky naší dobré pozici je vysoká pravděpodobnost, že uvidíme pestrou paletu zvířat. Kromě SLONŮ, HROCHŮ, BŮVOLŮ či LVŮ lze reálně očekávat spatření i jinde vzácných LEVHARTŮ apod. Samozřejmostí je přítomnost nejen českého průvodce, ale i místních odborníků, kteří jsou společně zárukou nejen fundovaných informací, ale i maximálních zážitků zcela bez starostí.
5. den: snídaně, přejezd přes MAUN na jihovýchod od Delty Okavanga, do nádherné a málo navštěvované oblasti národního parku MAKGADIKGADI PANS. Ubytujeme se na břehu řeky BOTETI. Přímo z ubytování je často možné pozorovat okolní divokou přírodu plnou zvířat, která v průběhu dne k řece přicházejí. Ubytování je zajištěno na dvě noci a opět je součástí plná penze.
6. den: snídaně, brzy ráno se vydáváme na další porci safari, tentokrát ve zcela jiné krajině. Na slaných pláních připomínající spíše pouštní nebo měsíční krajinu budeme pozorovat stáda SLONŮ, ZEBER, mnoha druhů ANTILOP, ŽIRAF a dalších zvířat migrujících za vodou. Vzácní zde nejsou ani HYENY, LVY, GEPARDI a LEVHARTI. V průběhu dne zavítáme jak do národního parku MAKGADIKGADI PANS, tak do sousedního národního parku NXAI PAN.
7. den: snídaně, přes MAUN se přesouváme do další části bezodtoké DELTY OKAWANGA – NG32. Vzhledem k téměř absolutní nedostupnosti a odlehlosti tohoto místa od civilizace je zajištěno ubytování (2 noci) v mobilním stanovém kempu. I zde pro nás však bude zajištěna plná penze a vše potřebné. Přespání uprostřed skutečné divočiny bude dalším mimořádným zážitkem. Večer si vychutnáme západ slunce na břehu OKAVANGA a budeme nerušeně pozorovat okolní divokou přírodu, zde vyhlášenou mimo jiné i díky velkému výskytu mnoha druhů ptactva. Večer a v noci můžeme pozorovat ničím nerušenou hvězdnou oblohu a uprostřed opuštěné přírody poslouchat zvuky džungle.
8. den: snídaně, dnes nás opět čekají tradiční plavby na KÁNOÍCH MOKORO i PĚŠÍ SAFARI. Pohled z kánoe v úrovni vody na všudypřítomné HROCHY a SLONY procházející se v mokřadech okolo jsou prostě nezapomenutelné. Jistě uvidíme také KROKODÝLY.
9. den: snídaně, dnes nás čeká ještě poslední ranní výprava pěšky nebo na kánoích na rozloučení s DELTOU OKAVANGA. Ze stanového kempu se (zpravidla na lodi) přesuneme k první dostupné silnici, a poté již vozem do MAUNU. Transfer na letiště, odlet do Prahy (s přestupem).
10. den: návrat do Prahy. V závislosti na letovém řádu bude do programu zařazena ještě jedna noc v MAUNU, přičemž odlet z destinace by následoval 10. den. V tom důsledku může být zájezd o 1 den prodloužen (s příletem 11. den).

srpen 2025

18.08. - 27.08.25 pondělí - středa
snídaně letecky (Praha)
169 000 Kč
cena za 10 dní (10 nocí)

září 2025

08.09. - 17.09.25 pondělí - středa
snídaně letecky (Praha)
169 000 Kč
cena za 10 dní (10 nocí)

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Maun, vč. let. tax a poplatků v max. výši 30 000 Kč, 7x ubytování dle programu (5x ve dvoulůžkových pokojích s vl. soc. zařízením; 2x ve stanovém kempu), veškerá doprava dle programu, vjezdy a plná penze (počínaje večeří 2. den a konče snídaní 9. den), povolení do národních parků a přírodních rezervací a safari dle programu, plavba na kánoi dle programu (min. 2x), místní průvodci, český vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • případné vstupy na památky/do kulturních vesnic apod., fakultativní let nad deltou Okawango víza do Botswany a JAR (v případě přestupu) - pro občany ČR je vstup do Botswany i do JAR aktuálně bez víza, vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 21 000 Kč, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu do 90 000 Kč za 1 850 Kč nebo do 150 000 Kč za 2 250 Kč