Tihany - Pohoda u Balatonu


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pobytové zájezdy

Aquilo Panoráma:

Ubytování je zajištěno příjemném hotelu ***Aquilo Panoráma a přilehlé vile na břehu zálivu Tihany na Balatonu. Hotel se nachází na klidném a velmi romantickém místě. Hosté mohou využívat travnatou pláž s malým přístavem, která leží jen přes silnici. Hotel má vlastní bar, wifi. Venku je velká terasa s posezením. Na ostrůvku (spojeném s pevninou mostem) je posezení a tábořiště. Hotel je vzdálen od centra Tihany asi 2,5 km a 4 km od rušného Balatonfüredu. Nedaleko hotelu jsou i veřejné pláže s několika možnostmi dalšího stravování a lanovým parkem.


Pokoje jsou vybaveny příslušenstvím, TV, mini lednicí, bezpečnostní schránkou a klimatizací. Většina pokojů je bez balkonu.


Do rušného Balatonfüredu jezdí od hotelu pravidelná autobusová linka.

Pohoda u Balatonu:
Jezero Balaton – levandulový poloostrov Tihany – lázně Balatonfüred – porcelánka Herend – opatství Pannonhalma – bazilika v Lébény – město královen Veszprém – výlet lodí po jezeře – lázně Hévíz – zámek Keszthely – sopka Badacsony – šnečí parlament

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v časných ranních hodinách směr Pardubice, Praha (Praha kolem 6. hod.) z Prahy pak směrem Brno, Bratislava, Győr a Balatonfüred. Poznávání Maďarska začnete ve městě Lébény , kde si prohlédnete románskou baziliku sv. Jakuba z počátku 13. století (1000 HUF). Cestou se zastavíte v tradičním korunovačním městě uherských královen Veszprém , které bylo stejně jako Řím založeno na sedmi pahorcích. Středověkým centrum se projdete na hradní vrch. Odtud se pojedeme ubytovat na jedinečný vulkanický poloostrov do Tihany přímo u Balatonského jezera . Podvečerní relaxace, procházky, koupání.
2. den: : Po snídani se zájemci se vydají na procházku po Tihany, odkud se naskýtají nádherné výhledy na kopce severního Balatonu. Vysoko na ostrohu nad jezerem uvidíme staré opatství s nejhezčí Balatonskou vyhlídkou , malebný skanzen pod širým nebem s původními domy s rákosovými střechami a s levandulovými krámky , poustevnické domky, vytesané do skály, či paprikový dům. Pravděpodobně bude již pomalu rozkvétat levandulové pole. Navečer navštívíte Balatonfüred, kde je možný výlet lodí po jezeře Balaton (asi 1 hod. 4600 HUF). Osobní volno v lázeňském městě, určené k procházkám po promenádě i parkem.
3. den: : Po snídani čeká zájemce celodenní výlet . Cestou uvidíte sopku Badacsony . Navštívíte Keszthely , kde stojí barokní zámek rodu Festetics s bohatou knihovnou, jízdárnou, překrásnými francouzskými zahradami, sbírkou kočárů, loveckých trofejí a exotickou zahradou. Zájemci mohou navštívit některý ze zámeckých okruhů, nebo se projít po starém městě a podívat se na Šnečí parlament , sestavený ze 4,5 milionů šnečích ulit ze dna Panonského moře. Nakonec rušné lázně Hévíz , kde se vykoupete v největším kráterovém termálním jezeře v Evropě s hloubkou 38 m (4500 HUF/3 hodiny).
4. den: : Po snídani vyklizení pokojů a cesta zpět do ČR. Cestou navštívíte město Herend, kde navštívíte porcelánku (5900 HUF), která již více než 190 let produkuje jeden z nejkvalitnějších porcelánů, který využívala i Sisi a František Josef. Poslední zastávka bude u Pannonhalmy (UNESCO) , kde se nachází benediktinské opatství sv. Martina , založené v roce 996. Tady se projdete kolem kláštera a nenecháme si ujít ani vyhlídku. Zájemci mohou navštívit i samotný klášter (3600 HUF). Poté se vydáte zpět přes Bratislavu, Brno, Prahu. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách. (Praha kolem 22. hod., další dle trasy).

12.06. - 15.06.25 čtvrtek - neděle
vlastní autokarem
Sleva 7% 10 690 Kč 9 990 Kč
cena za 4 dny (3 noci)

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného; všechny autobusové výlety uvedené v programu; 3x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji s příslušenstvím a možností přistýlky ***hotelu u Balatonu; 3x snídani (formou bufetového stolu); služby průvodce; pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Standard 1–5 dní (dospělí 290 Kč, děti do 17 let 145 Kč, senioři 70+ 580 Kč); pojištění storna zájezdu 5 % z ceny zájezdu k pojištění LV, 7% bez pojištění LV; pobytové taxy (asi 680 HUF / osoba nad 18 let / noc, nutno platit na místě);