Pohoda v Tanzánii - safari v NP Serengeti a Ngorongoro s koupáním na Zanzibaru


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Zkombinujte odpočinek na exotickém ostrově s jedním z nejlepších afrických safari! V NP Serengeti a v kráteru Ngorongoro na Vás čeká kompletní "Velká pětka". Těšit se můžete na slony, hrochy, nosorožce, lvy, žirafy, zebry, gepardy a mnoho dalších exotických zvířat. Díky exkluzivnímu ubytování přímo v srdci NP Serengeti využijeme oproti ostatním možnost pohybu v parku v pozdních večerních či brzkých ranních hodinách, čímž výrazně zvýšíme šanci pozorovat jinak vzácné levharty, a to navíc s minimální přítomností turistů. V ceně zájezdu je zahrnut i nákladný sjezd do kráteru Ngorongoro, který je další unikátní lokalitou pro pozorování všech zmíněných zvířat z bezprostřední blízkosti. A pozor! V ceně je i místní přelet přímo k řece Mara (v rámci běžných itinerářů jen zdlouhavě a komplikovaně dostupná), kde budeme mít vysokou pravděpodobnost spatřit slavnou Velkou migraci až milionu pakoňů, kteří zde v tomto období prochází. Díky přeletu dojde k výraznému snížení časů přejezdů, a navíc si vychutnáte oba unikátní zážitky dostupné v této oblasti – tj. jak Velkou Migraci, tak pozorování Velké pětky. Druhá část zájezdu patří exotickému Zanzibaru, kde jsme pro Vás zajistili pobyt na jediné pláži, která netrpí odlivy. Pro zájemce je zajištěn i prověřený all-inclusive resort na stejné pláži. Český průvodce po celou dobu je samozřejmostí!

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z Prahy do Tanzanie. Přílet na letiště u nejvyšší hory Afriky KILIMANJARO (5 895 m). V případě příletu již 1. den bude zajištěn nocleh (v ceně) na hotelu ve městě Arusha. Namísto náročného celodenního přejezdu nasedáme ráno na místní let a za nedlouho již přistáváme přímo v srdci NP SERENGETI, v jeho severní části, hned vedle slavné řeky MARA. Zde přesedáme do již připravených jeepů a okamžitě míříme k řece, abychom se pokusili spatřit unikátní přechod PAKOŇŮ přes tuto přirozenou hranici z oblasti MASAI MARA do SERENGETI. V tomto období se VELKÁ MIGRACE pakoňů a dalších zvířat pohybuje směrem na jih, a je tedy vysoce pravděpodobné, že nekonečná stáda pakoňů uvidíme buď přímo u řeky nebo na jih od ní, tedy v místech, kde se budeme tento i následující den pohybovat. Po obědě (formou balíčku) budeme pokračovat v pozorování a postupně směřovat na západní okraj parku na ubytování. Večeře, nocleh.
3. den: snídaně, celodenní safari v proslulém NP SERENGETI (oběd formou balíčku). První fáze safari bude opět patřit proslulé VELKÉ MIGRACI, přičemž místa, kde se budeme pohybovat, flexibilně a efektivně upravíme s cílem poskytnout Vám ten nejlepší zážitek. Odpoledne pak již směřujeme na jih do centrálního sektoru parku, kde nás čeká nepřeberné množství druhů dalších zvířat, a kde s velkou pravděpodobností zahlédneme většinu zástupců tzv. VELKÉ PĚTKY. Těšit se můžete na SLONY, ŽIRAFY, ZEBRY, ANTILOPY a také LVY, HROCHY, GEPARDY, HYENY a další. Ubytujeme se přímo v srdci parku v jedné z mála místních komfortních stanových lodžích s vl. soc. zařízením, v autentický pokojích uprostřed divoké přírody, kde není výjimkou, že zahlédneme zvířata přímo z terasy každého bungalovu. Součástí je i chutná plná penze (formou bufetu či servírovanou formou o více chodech). Výhodou je však hlavně poloha. Díky ubytování přímo v parku využijeme možnosti pohybovat se zde (oproti většině ostatních) i pozdě večer či brzy ráno. Výrazně tak zvýšíme šanci spatřit například velmi vzácné LEVHARTY a ostatní šelmy, které jsou v průběhu dne téměř k nenalezení.
4. den: snídaně, mezi ranním a pozdně odpoledním/večerním safari s cílem spatřit právě šelmy včetně LVŮ, GEPARDŮ A LEVHARTŮ bude prostor pro chvíli odpočinku po obědě, kdy si vychutnáme atmosféru našeho ubytování.
5. den: v brzkých hodinách snídaně, se svítáním odjezd do rezervace NGORONGORO (oběd formou balíčku). Odpoledne sjezd na dno světoznámého stejnojmenného kráteru. Dno kráteru o rozloze 300 km2 zaručuje jistotu pozorování nespočtu druhů exotických zvířat z bezprostřední blízkosti. Kromě LVŮ, HYEN, SLONŮ, BUVOLŮ, ZEBER a ANTILOP zde máme šanci spatřit i velmi ohrožené NOSOROŽCE, čímž snad zkompletujeme "sbírku" celé Velké pětky. Následně již přejedeme na ubytování nedaleko kráteru. Večeře.
6. den: snídaně, po cestě navštívíme tradiční MASAJSKOU VESNICI (fakultativně cca 20 USD), následuje přejezd do ARUSHY pod nádhernou horou MT. MERU (4 656 m) a následně na letiště pod Kilimanjarem. Krátký přelet na exotický ostrov ZANZIBAR. Transfer na sever ostrova do oblasti KENDWA, které jako jedno z mála netrpí extrémními odlivy. Večeře (večeře na Zanzibaru jsou zajištěné v blízké restauraci). NA VYŽÁDÁNÍ ZAJISTÍME UBYTOVÁNÍ V OVĚŘENÉM 4* RESORTU NA STEJNÉ PLÁŽI S PROGRAMEM ALL-INCLUSIVE.
7. den: snídaně, celodenní odpočinek na nádherné pláži s bílým pískem s koupáním v azurové vodě oceánu. Možnost fakultativního využití vodních sportů. Večeře.
8. den: snídaně, krátký dopolední výlet do NUNGWI, kde navštívíme zdejší atrakci - PLAVÁNÍ SE ŽELVAMI. Odpoledne odpočinek na pláži u hotelu. Večeře.
9. den: snídaně, celodenní odpočinek na pláži, fakultativní výlet lodí na jeden z okolních ostrovů s exotickými plážemi a vynikajícími podmínkami pro šnorchlování. Večeře.
10. den: snídaně, celodenní odpočinek na pláži u hotelu. Večeře.
11. den: snídaně, dopoledne vystěhování z pokojů a poslední možnost koupání, odpoledne nenáročný výlet při cestě na letiště se zastávkou ve SPICE GARDEN - zahradu s exotickými druhy koření, pro které je Zanzibar známý. Druhou zastávkou bude město STONE TOWN - procházka centrem, navštívíme typickou tržnici a podíváme se i k rodnému domu Freddie Mercuryho. Na večer přesun na letiště, odlet zpravidla ve večerních až nočních hodinách.
12. den: přílet do ČR.

27.08. - 07.09.25 středa - neděle
polopenze letecky
121 000 Kč
cena za 12 dní

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Kilimanjaro/Zanzibar-Praha a vnitrostátní přelet Kilimanjaro-Zanzibar v max. výši 31 000 Kč, 4x ubytování ve 2lůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením na safari (2x komfortní tradiční stanové lodge, 1x jednoduchý hotel, 1x turistický resort), případně ještě 1x tranzitní ubytování na hotelu v Arushe (1. – 2. den), 5x ubytování v ***hotelu s vlastním soc. zařízením, plná penze na safari (začíná snídaní 2. den a končí snídaní 6. den; upozorňujeme, že z důvodu minimálních možností v oblasti je 1. večeře a 2. snídaně jednoduchá), 5x polopenze na Zanzibaru (začíná večeří 6. den a končí snídaní 11. den), veškeré vstupy do NP Serengeti dle programu, povolení pro vjezd do kráteru Ngorongoro, safari dle programu, výlety dle programu místní řidiči/...

Cena nezahrnuje

  • vízum (cca 55 USD), povinné místní pojištění na Zanzibar (cca 45 USD), vstupy (Masajská vesnice cca 20 USD, plavání se želvami cca 10 USD) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 15 000 Kč, vízum 1 600 Kč, ubytování ve 4* hotelu s all-inclusive na Zanzibaru 12 500 Kč/os., pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu do 90 000 Kč 2 060 Kč