To nejlepší z Neapole + AMALFINSKÉ POBŘEŽÍ + CAPRI (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Starobylá Neapol, malebná městečka na Amalfi, Modrý ostrov… Vyrážíme k břehům Tyrhénského moře. Dáte si nejlepší italskou pizzu a kávu. Zastavíte se v Positanu, objevíte historické Ravello, krásy Amalfi i ostrova Capri. A scenérie z Anacapri či Augustovy zahrady vás dostanou. Cestujte pro radost a poznávejte skryté perly jižní Itálie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně formou bufetu (klasická sladká italská snídaně)

Ubytování: hotel ***

ubytování ve 3* hotelu

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Neapole.  Po příletu do Neapole bude následný program pokračovat v souvislosti s letovým řádem.
2. den: Dnes prozkoumáme Neapol a její skrytá zákoutí. Při našich toulkách nevynecháme Vaječný hrad, rezidenci Castel Nuovo nebo jednu z nejkrásnějších nákupních pasáží světa.  Po snídani vyrazíme k hradu Castel Nuovo, který sloužil jako královská rezidence. Odtud se vydáme do centra Neapole, kde po cestě uvidíme a nahlédneme do jedné z nejkrásnějších nákupních pasáží světa Galeria Umberta I., vedle které bylo postaveno i známé divadlo San Carlo.  Projdeme se až k náměstí Piazza del Plebiscito , kde se nachází na jedné straně krásný královský palác Palazzo Reale di Napoli a na druhé straně  kostel San Francesco di Paola . Kolem pobřeží se projdeme k Vaječnému hradu (Castel dell'Ovo) a poté vyrazíme do starší části Neapole, kde už visí typické šňůry s prádlem a život je tam mnohem rušnější.
3. den: Čekají nás krásy Amalfinského pobřeží… Poznáme malebné Positano, poté Ravello s jeho zahradami a kavárničkami, kterým neodoláte. A těšte se i na Amalfi, kde foťáky rozhodně nedáte z ruky.   Po snídani vyrazíme za krásami  Amalfinského pobřeží , které je od roku 1997 součástí seznamu UNESCO . Pobřeží je dlouhé přibližně 40 kilometrů a nabízí moře, historii, nakupování či turistiku. Naší první zastávkou bude Positano , které je nejzápadnějším bodem Amalfinského pobřeží. Zde se zastavíme pouze na chviličku, pokocháme se krásnými výhledy a vydáme se dále po pobřeží. Dojedeme do Ravella. Toto historické město je vystaveno na svazích hor, které prudce klesají k břehům Tyrhénského moře. Ravello má úžasné zahrady, krásné výhledy na celé Amalfinské pobřeží a příjemné kavárny , ve kterých si člověk může odpočinout. Hlavním centrem je náměstí Piazza Duomo , kde také stojí katedrála z 11. století.
4. den: Vydáme se na Capri. Užijeme si Augustovy zahrady i výhled na serpentinu Via Krupp. Pak zamíříme do Anacapri, odkud se lze vyvézt lanovkou na horu Monte Solaro a rozhlédnout se na celý ostrov. Ráno se vydáme trajektem na ostrov Capri. Užijeme si asi půlhodinovou plavbu a vystoupíme v přístavu na Capri. Ostrov je perlou Neapolského zálivu a říká se, že je nejkrásnějším ostrovem na světě .  Z přístaviště vede lanovka do centra města Capri, kde stojí kostel San Stefano a také věž s hodinami. V centru najdete i nespočet obchůdků, restaurací a také terasy s úžasnými výhledy. Odtud se vydáme do Augustových zahrad. Zahrady jsou plné krásných květin, stromů, soch a je odtud pěkný výhled na serpentinu Via Krupp , která je bohužel veřejnosti uzavřena. Na druhé straně ostrova se nachází město Anacapri, jehož nejznámější stavbou je barokní kostel sv. archanděla Michaela a zajímavá je také lanovka, která vede na horu Monte Solaro . Pro pěší je možnost si projít Fénické schody , jež byly postaveny, aby spojily výše postavené Anacapri s Capri. Prozkoumáme krásné uličky i přírodu a poté se vydáme zpátky do Neapole.
5. den: Přesun na letiště v Neapoli a odlet dle letových řádů zpět do Prahy.

duben 2025

10.04. - 14.04.25 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
25 990 Kč
cena za 5 dní

září 2025

04.09. - 08.09.25 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
25 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava Praha – Neapol – Praha
  • letištní taxy
  • doprava autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x sladká snídaně
  • výlet na Capri
  • průvodcovské služby
  • doprava v rámci programu

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné na místě
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 200 Kč