Putování Laosem


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY : Odlet z Prahy do Bangkoku.
2. den: BANGKOK : Přílet do Bangkoku, přivítání s česky mluvícím průvodcem. Prohlídka chrámu Wat Traimit a Čínské čtvrti, transfer do hotelu, ubytování. Nocleh v Bangkoku.
3. den: THAJSKO - LAOSKÁ HRANICE: Snídaně, transfer na letiště v Bangkoku, přelet do Ubon Rathatchani v thajské provincii Isán poblíž laoských hranic. Překročení thajsko-laoských hranic a transfer do Champasaku, provinčního městečka jižního Laosu, v jehož blízkosti se nachází rozvaliny chrámu Wat Phou z předangkorské éry a který je součástí Světového dědictví UNESCO. Přenocování v Champasaku.
4. den: PŘEDANGKORSKÝ CHRÁM WAT PHOU : Snídaně, přejezd do chrámu Wat Phou a prohlídka. Komplex se nachází uprostřed rýžových polí a vodních toků jižního Laosu a byl postaven ve třech úrovních: vodní nádrž a promenáda, druhá úroveň s rozvalinami chrámů a nejvyšší úroveň svatyně, která dodnes patří k nejuctívanějším místům Laosanů. Oběd v místní restauraci. Transfer do Muang Khong, vstupní brány oblasti 4000 ostrovů, které dominuje řeka Mekong. Nocleh Muang Khong.
5. den: ZÁZRAK ŘEKY MEKONG - 4000 OSTROVŮ : Snídaně, celodenní prohlídka oblasti známé jako Siphandon - 4000 ostrovů. Řeka Mekong zde dosahuje šířky 14 km a nachází se zde tisíce malých ostrůvků. Transfer do vesnice Ban Nakasang, odjezd lodí na ostrov Done Khone s malými vesnicemi a plantážemi. Oběd v místní restauraci. Návštěva vodopádů Lippi na západě Don Khone v těsné blízkosti kambodžských hranic. Poznání pozůstatků francouzské koloniální nadvlády při prohlídce železnice a mostů. Návrat do hotelu v Muang Khong, nocleh.
6. den: BOLAVENSKÁ NÁHORNÍ PLOŠINA: Snídaně, odjezd na Bolavenskou náhorní plošinu, hornatou oblast s vodopády a kávovými a čajovými plantážemi. První zastávka u vodopádů Tad Fane a Tad Yuang. Oběd v místní restauraci. Transfer do města Pakse - pokud čas dovolí zastávka u zlaté sochy Buddhy s panoramatickou vyhlídkou na celé město. Nocleh v Pakse.
7. den: PŘELET PAKSE - VIENTIANE : Snídaně. Transfer na letiště k odletu do hlavního a také největšího města Laosu - Vientiane. Po příletu transfer do hotelu, zbytek dne individuální volno k vychutnání atmosféry - doporučujeme návštěvu vyhlášených večerních trhů, které ožívají se západem slunce a nabízejí jedinečné nákupní možnosti. Nocleh Vientiane.
8. den: PROHLÍDKA MĚSTA VIENTIANE : Snídaně, prohlídka města Vientianne začíná v zachovalém chrámu Wat Sisaket a chrámu Wat Phra Keo se sbírkou laoských a khmerských uměleckých děl. Zastávka ve Wat Simuang, nejoblíbenějším a nejuctívanějším chrámu ve Vientiane, dále u That Dam - černé stúpy. Po obědě v místní restauraci návštěva centra COPE, které pomáhá obětem nášlapných min. Prohlídka zlaté stúpy That Luang, ikonického chrámu města Vientianne se sochou ležícího Budhy v nadživotní velikosti. Na konec památník Patuxay, laoská verze Vítězného oblouku. Přenocování ve Vientiane.
9. den: VLAKEM Z VIENTIANE DO VANG VIENG: Snídaně v hotelu. Transfer na vlakové nádraží k odjezdu moderního rychlovlaku do Vang Vieng. Po příjezdu do Vang Vieng, transfer do hotelu. Odpoledne návštěva Modré laguny s možností koupání a jeskyně Tham Pou Kham, v jejíž útrobách se nachází socha ležícího Buddhy. Na závěr dne si užijete krátký výlet lodí po řece Song, uvidíte vesničany lovící ryby do sítí a možná i stáda vodních buvolů chladících se v řece. Nocleh ve Vang Viengu.
10. den: VLAKEM Z VANG VIENG DO LUANG PRABANG: Snídaně. Transfer na vlakové nádraží k odjezdu moderního rychlovlaku do Luang Prabangu, duchovního a kulturního centra Laosu. Transfer do hotelu, ubytování a individuální volno, které můžete využít k odpočinku či poznávání tohoto krásného města. Přenocování v Luang Phrabangu.
11. den: LUANG PHRABANG - PROHLÍDKA MĚSTA : Po snídani prohlídka města, které je zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Procházka začne u bývalého královského paláce, nyní Národního muzea. Pokračuje k chrámu Wat Mai, který je proslulý svými zlatými basreliéfy. Oběd v místní restauraci. Prohlídka chrámu Wat Sensoukarahm a nejfotografovanějšímu chrámu Wat Xieng Thong. Na závěr dne vystoupáte 328 schodů na vrchol hory Phousi a vychutnáte si panoramatický výhled na město a okolní krajinu. Při návratu do hotelu se projdete po večerním trhu horských kmenů, kde můžete najít typické laoské suvenýry. Přenocování v Luang Phrabangu.
12. den: JEDINEČNÁ JESKYNĚ PAK OU : Po snídani návštěva slavné jeskyně Pak Ou, místními nazývané Tam Ting, která obsahuje tisíce zlatě lakovaných soch Buddhy. Velikost soch se pohybuje od několika centimetrů až po velikost lidského těla. Z ústí jeskyně se otevírá nádherná scenérie na řeky Mekong a Nam Ou. Oběd v místní restauraci, návrat do hotelu, zbytek dne individuální volno. Přenocování v Luang Phrabang.
13. den: VODOPÁDY KUANG-SI : Po snídani se vydáte ke slavným vodopádům Kuang Si. Cestou budete projíždět krásnou krajinou rýžových polí, kopců a vesnic. Navštívíte malou vesnici, která je domovem jedné z mnoha etnických menšin v oblasti. Samotné vodopády Kuang Si padají kaskádovitě do tyrkysových tůní, kde budete mít možnost se vykoupat. Návrat a přenocování v Luang Phrabang.
14. den: PŘELET LUANG PRABANG - BANGKOK: Snídaně, transfer na letiště k odletu zpět do Bangkoku, transfer do hotelu a chvíle volna před finálním odletem.
15. den: LET BANGKOK – PRAHA : Přílet Praha.

leden 2025

24.01. - 07.02.25 pátek - pátek
polopenze letecky (Praha)
89 990 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

březen 2025

07.03. - 21.03.25 pátek - pátek
polopenze letecky (Praha)
Sleva 7% 89 990 Kč 83 690 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Dubaj - Bangkok - Dubaj - Praha, v ekonomické třídě
  • leteckou přepravu v Asii: Bangkok - Ubon Ratchahani, Pakse - Vientiane, Luang Prabang - Bangkok, v ekonomické třídě
  • 12x ubytování v hotelech 4* a 3* se snídaní
  • 6x oběd
  • program, transfery klimatizovanými autobusy
  • veškeré vstupy dle itineráře
  • česky mluvící průvodce (min. 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • vízum do Laosu 41 USD (1xfoto sebou)
  • fakultativní výlety
  • pojištění léčebných výloh
  • spropitné 30 USD