Karneval v Benátkách + MURANO (autobusem)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poplute s námi městem postaveným na laguně až k malebným benátkým ostrůvkům. Uvidíte to nejkrásnější z Benátek, zažijete proslulý karneval na jednom z nejromantičtějších míst na světě. Zhlédnete baziliku sv. Marka, slavný most Nářků i Canale Grande a vychutnáte si bujaré veselí, hudbu i originální masky. Od karnevalového veselí si odpočinete na ostrovech Murano a Burano. Prožijte se námi atmosféru benátského karnevalu a kouzlo benátkých ostrovů!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR autobusem Radynacestu dle nástupních míst Ostrava – Brno – Praha, možnost nástupu po trase. Přesné časy dle nástupních míst budou upřesněny v pokynech 7 dní před odjezdem.
2. den: Dnešek bude věnován benátským památkám. Projdeme se po náměstí sv. Marka a nejznámějších mostech a uvidíme ty nejkrásnější chrámy města. Pak si už budeme jen vychutnávat fantastickou karnevalovou atmosféru. Příjezd do Benátek v ranních hodinách. Podíváme se na náměstí San Marco , na kterém stojí snad nejexotičtější z evropských katedrál – bazilika sv. Marka . Historie baziliky sahá až do 9. století, kdy se benátští kupci v egyptské Alexandrii zmocnili ostatků sv. Marka a pohřbili je v novém kostele. Od té doby je sv. Marek Evangelista považován za patrona Benátek. Jeho ostatky jsou dnes bezpečně uchovávány v kryptě kostela. Původní kostel byl za nedlouho vypálen a kostel přetvořen do honosné baziliky až v 11. století.  Uvidíme honosný Dóžecí palác postavený ve stylu benátské gotiky, který byl sídlem vládců, věž Kampanilu , ze které je nádherný pohled na celé město. Navštívíme kostel Frari , ve kterém se nacházejí díla Tiziana , nejkrásnější barokní chrám v Benátkách Santa Maria della Salute . Uvidíme Celnici, která kontrolovala obchodníky přijíždějící do Benátek a ze které je nádherný pohled na náměstí sv. Marka. Na prohlídku všech pamětihodností a přestávky na jídlo bude dostatek volného času. Zejména si však vychutnáme jedinečnou atmosféru benátského karnevalu, která nás bude obklopovat. Večer přesun na hotel. 
3. den: Po snídani se vydáme za dobrodružstvím na benátské ostrovy. Na těchto krásných malých ostrovech na rozdíl od Benátek panuje klid a budeme mít možnost nahlédnout pod pokličku tradičním uměleckým řemeslům. Přepravní loď nás zaveze nejprve přes moře k ostrovu sklářů Murano . Ostrovu, který je spíše souostrovím propojeným mosty, dominují na každém rohu krámky s velkým výběrem rozličných skleněných výrobků , tradiční sklářské dílny i galerie, kde můžete skleněné předměty obdivovat. Následně se vydáme prozkoumávat krásy ostrova rybářů a krajek Burano . Na ostrově Burano budeme obdivovat zdejší barevné domečky , které jsou tak úzké, že se mnohdy nechce ani věřit, jak v nich lidé mohou bydlet. Burano je ale také známé pro své krajky . Nejvíce ostrůvek prosperoval právě v 16. století, kdy krajky byly ve velké oblibě a zejména ty místní pro svou jedinečnost a dokonalou řemeslnou práci. Dodnes zde najdete spoustu obchůdků s nejrůznějšími výrobky z krajky včetně slunečníků, šátků, kapesníčků a jiných doplňků. Projdeme si místní uličky, nakoupíme si suvenýry nebo si dáme kávu v místní kavárně. Po dobrodružství na ostrovech se vydáme zpátky do Benátek, kde si naposledy užijeme karnevalové dění anebo benátské památky. Až si dosytosti užijeme karnevalu, vyrazíme v noci  zpět do ČR .
4. den: Návrat do ČR dle nástupních míst.

21.02. - 24.02.25 pátek - pondělí
snídaně autokarem
8 990 Kč
cena za 4 dny

Cena zahrnuje

  • 1x ubytování v hotelu
  • 1x snídaně
  • lodní lístek na ostrovy Murano a Burano
  • průvodce po celou dobu zájezdu (mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • doporučené kapesné: 200 EUR
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • jízdné na místě
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 800 Kč